fbpx ="">
google-site-verification:googled80cf453c849ffb5.html

Mogelijk had je nog nooit van noni gehoord. Vandaar deze uitleg :

Historie van noni :

2000 v. Chr ;

Meer dan 2000 jaar geleden verlieten de voorouders van de Tahitianen Zuidoost-Azië. Deze ontdekkingsreizigers namen levensnoodzakelijke traditionele planten met zich mee. Een van deze planten was noni. In rijke grond en zuivere lucht en zonder de concurrentie van andere fauna floreerde de noni plant goed. Noni was geen gewone voedingsvezel zoals vele planten die eerdere kolonisten met zich meebrachten, maar de grondslag van geëerde Polynesische tradities van voor de tijdsaanduiding. Noni werd beschouwd als een geschenk van de goden.

Het inzicht in de aard en het gebruik van de noni plant werd doorgegeven van generatie op generatie in heel Polynesië. Noni werd een centrale pijler van hun beschaving. Door de eeuwen heen hebben Tahitiaanse ouders hun kinderen geleerd de bestanddelen van noni te gebruiken om hun lichaam te voeden en mooier te maken, zowel innerlijk als uiterlijk. Tahitian Noni-producten respecteren oude tradities en verspreiden de gunstige effecten van noni in de hele wereld   .  

lees meer over noni op https://www.facebook.com/groups/teamnoni

 

Eeuwenoude tradities en moderne research zijn geïnspireerd door de kracht van noni.

Boomplant:

inheemse volkeren in Polynesië gebruiken de noni plant als geneesmiddel. De plant wordt de bootplant genoemd. Bij elke reis met de boot gaat de noni-plant mee, omdat de bevolking de kracht van de plant kent  als geneesmiddel  en wil gebruiken waar nodig;

Bekijk deze leuke korte video: {youtube}https://youtu.be/dKc7QntjhCY{/youtube}

1776 : Tomas Cook ontdekt Frans Polynesië en leert de noni plant kennen welke de inheemse bevolking gebruikt. Thomas Cook legt dit vast in zijn journaal

1942 : Het Amerikaanse leger  schrijft in het boekwerk voor de soldaat, dat de noni vrucht redding kan bieden

1993 : De herkomst van Tahitian Noni™ dranken

Meer dan vijftien jaar geleden ontving John Wadsworth, een voedingswetenschapper uit Utah en later een van de oprichters van Tahitian Noni International, van een vriend in Tahiti een pakje met een vrucht waarvan John nog nooit had gehoord. Ze werd “noni” genoemd.

Toevallig was John toen op zoek naar potentiële natuurlijke voedingsmiddelen of ingrediënten waarmee hij een nieuw wellness product zou kunnen ontwikkelen. Met zijn nieuwsgierigheid ten top gedreven startte hij onderzoek naar deze zogenaamde noni vrucht. Zijn eerste vondsten waren boeiende gegevens van dr. Ralph Heinicke, een wetenschapper werkzaam in Hawaï die enkele belangrijke ontdekkingen over de noni plant had gedaan. Het was niet te verbazen dat John voelde dat hij iets op het spoor was.

Een moderne ontdekking

Kort daarna reisde John naar Tahiti waar hij alle mogelijke informatie over noni zocht en verzamelde. Hij sprak met mensen thuis en op straat en luisterde naar getuigenissen en verhalen over de boeiende geschiedenis en natuurlijke weldaden van de opmerkelijke noni vrucht. John bezocht ook traditionele gezondheidsbeoefenaars met directe kennis van generaties-oude tradities die de oude weldadige toepassingen van de noni plant in stand hielden. Bij het horen van deze sterke geschiedenis was John zich meteen bewust van het potentieel van noni door de weldaden ervan toe te voegen aan de hedendaagse voeding. 

 

Wat is zo bijzonder aan een noni :

  • 5 groeistadia per boom
  • Boom 8 meter hoog
  • Bloeit en vruchtdragend 12 maanden per jaar
  • Elke maand 500 kilo noni vruchten per boom
  • Grote van een aardappel

 

 2022: Lovebiome brengt de Next Balance en de Next Detox op de markt. en nieuwe generatie noni juice