fbpx ="">
google-site-verification:googled80cf453c849ffb5.html

Wat is eczeem?

Eczeem is een ontstekingsreactie van de huid die zich uit in roodheid, kleine blaasjes, schilfering, zwelling, rode bultjes, korstjes en gaat vaak gepaard met veel jeuk. Ongeveer 10-20% van de kinderen en 3-5% van de volwassen heeft een vorm van eczeem. De volgende twee vormen van eczeem komen het meest voor:

 

Constitutioneel eczeem

Constitutioneel eczeem, ook wel atopisch eczeem genoemd, wordt gekenmerkt door een jeukende, ontstoken huid met droge schilfering. De vroege/acute vorm van constitutioneel eczeem ontstaat vaak 2 tot 3 maanden na de geboorte en duurt tot een jaar of 2. Bij volwassenen zijn de huidklachten chronisch. Kinderen met constitutioneel eczeem hebben vaak een aanleg om allerlei allergieën – een atopisch syndroom genoemd – te ontwikkelen, zoals hooikoorts, astma of een voedingsallergie.

 

Contacteczeem

Allergisch contacteczeem is een vorm van eczeem dat ontstaat wanneer er contact is tussen de huid en een lichaamsvreemde stof (antigeen). Het belangrijkste onderdeel van de behandeling is het wegnemen van het antigeen die de reactie uitlokt.

 

Waar komt eczeem vandaan?

Bij eczeem is de huidbarrière verstoord en dit zorgt ervoor dat de huid minder goed vocht vast houdt, sneller uitdroogt en daardoor minder goed beschermt tegen schadelijke stoffen van buitenaf. De huid wordt droog en schilferig. Voor het ontstaan van eczeem is niet één duidelijke oorzaak aan te wijzen, de erfelijke aanleg is de belangrijkste, maar interne en externe factoren spelen ook een rol.

Factoren van invloed op de huid en eczeem:

 • klimaatfactoren, zoals droge lucht
 • ziekte, stress en emotionele spanning
 • huidbacteriën
 • Water, zeep en schuimende producten
 • Zweten
 • Wol
 • Afwas- en schoonmaakmiddelen

handenHoe verloopt eczeem?

Eczeem is een chronische huidaandoening met een onvoorspelbaar verloop. Eerst krijg je te maken met de acute fase van eczeem. Dit stadium van de huidaandoening wordt gekenmerkt door huidklachten als roodheid, zwellingen en blaasjes gevuld met vocht. Na verloop van tijd ontstaan er korstjes, gaat de huid schilferen en wordt de huid minder rood. Het volgende stadium is chronisch eczeem. De huid is niet meer zo rood, maar de schilfering wordt erger en de huid is wat dikker geworden. De huid is stug en droog en er kunnen pijnlijke kloven ontstaan. Ook jeuk is een veel voorkomend symptoom. Perioden van (relatieve) rust wisselen zich af met perioden waarin er veel last is. Door behandeling hou je het eczeem redelijk onder controle.

 

Hoe wordt atopisch eczeem behandeld?

Atopisch eczeem is een chronische aandoening. De huisarts of de dermatoloog schrijft vaak een vette zalf of crème voor die het vochtgehalte van de huid verbetert. Een droge huid is gevoelig voor jeuk, smeer liever meerdere keren per dag een dun laagje dan één of twee keer een dikke laag. Antihistaminica in orale vorm kan een aanval van jeuk verminderen. Lichttherapie werkt ontstekingsremmend en kan ingezet worden om te voorkómen dat het eczeem verergerd. Als het eczeem zeer ernstig is, dient er te worden doorverwezen naar de dermatoloog.

 

Hoe kan ik zelf eczeem behandelen?

 • Een goede verzorging van de huid gaat verergering van het eczeem tegen.
 • Ga daarom niet te vaak en te lang in bad of onder de douche, en zet de temperatuur van het water niet te hoog.
 • Gebruik zo min mogelijk zeep – liever een bad- of doucheolie – en smeer je huid meerdere keren per dag in met een goede neutrale basiszalf. Een goede zalf houdt het vet- en vochtgehalte van je huid op peil.
 • Doe, als je gaat afwassen, handschoenen aan, zodat je huid niet geïrriteerd raakt. Houd je nagels goed kort, zodat je de schade bij krabben vermindert.
 • Probeer afleiding te zoeken wanneer je de neiging hebt om te krabben.
 • Stop niet te vroeg met de behandeling, het kan soms lijken alsof het eczeem weg is maar niets is minder waar. Meestal duurt het 4-5 maanden voordat het eczeem onder controle is, volg dus het schema dat samen met de arts opgesteld is.
 • Lees de ervaringen hieronder van gebruikers van noni-juice

 

bron: Huidfonds en Van Nature Gezond

Gebruikerservaringen noni :

eczeem :                

De laatste 4 jaar had Natascha 24 uur per dag jeuk krabben deed ze met ringen en kammen, en ze sliep 13 tot 16 uur per dag en was dan nog moe.

Haar bed lag elke morgen vol met huidschilfers, zo ook op banken en stoelen.  Stappen met vrienden lukte niet meer, daar had ze gewoon geen energie meer voor. 

Via via leerde ik noni-juice kennen. Ze is het gaan proberen.Na 5 maand was haar huid rustig zonder vlekken en jeukvrij………..6 maanden later had ze haar energie weer terug.  En dat alles dankzij Noni.

Natascha           

                           

Psoriasis :

Info van Nisha

Nisha had zware psoriasis op haar onderarmen. Ze hoorde via een vriendin van  Noni en ging het drinken. Na 14 dagen merkte ze dat ze van de enorme jeuk af was. Na 2 maanden is ze het ook uitwendig gaan gebruiken .  Een verbandgaas doordrenkt met Noni ’s avonds op haar psoriasisplekken, folie er overheen en gaan slapen. De volgende dag bij het douchen spoelde delen vel van de plekken. Na 6 maanden was ze geheel psoriasis  vrij.

                           

zware eczeem

Ik ben Monique Bastiaansen - Segers;

Vanaf mijn derde levensjaar heb ik al eczeem aan mijn handen en soms op meer plekken op mijn lichaam. Mijn handen waren echter het ergste probleem. Vooral in het voorjaar leefde het heel erg op. Blaasjes, die openbarsten en een verschrikkelijke jeuk, kloven en bloedende wondjes en ontstekingen.

Mijn hele leven gebruik ik al in eerste instantie teerzalf, daarna de modernere cortisone achtige zalven.

Ik heb antibiotica, ontstekingsremmers voor de ontstekingen geslikt, die ontstonden als gevolg van wondjes bij het eczeem.

Sinds april 2007 gebruik ik Tahitian Noni juice en na een jaar was mij eczeem weg en is ook niet meer terug gekomen. Ik ben de juice voor andere klachten gaan gebruiken maar dit was een heerlijk onverwacht resultaat.

Een familielid is gestopt na 4 maanden gebruik, door allerlei tegenwerking van haar familie.

De psoriasis was een stuk minder maar nog niet helemaal weg. Die is nu ook weer gewoon terug gekomen, nadat ze is gestopt met de Tahitian Noni juice.

groetjes van Monique

Overtuiging en wel eerlijk :

Maar eerlijk is eerlijk, niet alles zal bij je werken. Of het bij jou werkt kun je zelf alleen vaststellen door het te gaan gebruiken. Het is een gegeven dat geen mens het zelfde is. Het blijft een wonderlijk iets maar ieder mens is anders en reageert anders.

Wij zijn ontzettend trots op ons garantie-label.

Elke nieuwe klant 90 dagen garantie heeft de kans om het product te proberen. Is de klant na 90 dagen niet tevreden, dan krijgt deze het geld terug.

Wil je meer info :  

Team Van Nature Gezond

Bel nu  :  0637332901   

Chat    : https://m.me/VanNatureGezond

Mail     : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.