fbpx ">
google-site-verification:googled80cf453c849ffb5.html

Share Buttons by E-MAILiT

Noni + Collageen:

is een gemakkelijke manier om een ​​stevigere, gladdere en stralende huid te bevorderen. Het is het enige collageenproduct met noni en bevat ook viscollageen i n plaats van collageen afkomstig van andere bronnen. Viscollageen wordt beter opgenomen en gebruikt in het lichaam dan collageen uit andere bronnen.

Interesse in huidverzorging?

Dan zul je veel vaker het begrip 'collageen' tegen zijn gekomen. Collageen is verantwoordelijk voor de stevigheid en soepelheid van de huid. Maar wat is collageen eigenlijk? Zijn huidverzorgingsproducten met collageen zin of onzin? Kun je op andere manieren de aanmaak van collageen stimuleren?

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit en een lichaamseigen bouwstof. Het is essentieel voor een soepele en stevige huid. Het begrip 'collageen' komt van het Griekse woord 'colla', dat 'lijm' betekent. De lederhuid bestaat voor 30% uit collageen. Al na het 20 ste levensjaar neemt de productie van collageen af. Dit betekent dat het bindweefsel minder stevig wordt, dat de huid minder stevig is en dat er rimpels ontstaan. Een belangrijk kenmerk van de lederhuid is dat het zichzelf niet vernieuwt. Zijn middelste deel van de huid is beschadigd, bijvoorbeeld door de schadelijke uv-stralen van de zon, dan is de schade blijvend. Dit uit zich in rimpels, verzakkingen van de huid of littekens.

Collageen stimuleren met de juiste voeding?

Je kunt de aanmaak van collageen stimuleren met de juiste voeding. Hiervoor is het belangrijk om te weten dat voor de productie van collageen, eerst ‘pro-collageen’ wordt gemaakt.

Hiervoor zijn de aminozuren glycine en proline , vitamine C en het mineraal koper nodig:

 

Glycine
Dit is een aminozuur dat aanwezig is in voeding met veel eiwitten; vlees, vis, kaas, gelatine en bouillon getrokken van vlees met bot.

 

Proline
Dit is een aminozuur dat aanwezig is in: eiwitten, zuivelproducten, paddenstoelen, kool en asperges.

 

Vitamine C
Zit onder andere in sinaasappels, kiwi’s, aardbeien en aardappelen.

 

Koper
Dit is een mineraal dat aanwezig is in onder andere: sesamzaad, cashewnoten, linzen, cacaopoeder en orgaanvlees.

Wat je vooral niet moet doen!

Er zijn ook voedingsmiddelen en gewoontes die ervoor kunnen zorgen dat de hoeveelheid collageen in je huid sneller afneemt, waardoor het huidverouderingsproces versneld wordt:

 

Te veel suiker en geraffineerde koolhydraten
Suiker en geraffineerde koolhydraten zorgen voor een proces van glycatie; dit betekent dat de bloedsuikerspiegel te snel stijgt. Suiker hecht zich in het bloed aan eiwitmoleculen, waardoor weefsels minder soepel worden en waardoor ook de huid minder elastisch wordt. Hierdoor ontstaan sneller rimpels.

 

Blootstelling aan de zon
De zon kan aangewezen worden als de belangrijkste veroorzaker van vroegtijdige huidveroudering. De schadelijke uv-stralen zorgen voor het afnemen van de collageen aanmaak.

Roken
Nicotine zorgt voor een vernauwing van de bloedvaten in de huid. Daardoor worden er minder voedingsstoffen en zuurstof naar de huid vervoerd. Ook zorgt het ervoor dat collageen wordt afgebroken, waardoor je eerder rimpels krijgt. Nicotine breekt eveneens vitamine C af, dat nodig is voor de aanmaak van collageen.

Collageen supplementen

Het beste is om gezond te eten om zo op die manier voldoende bouwstoffen binnen te krijgen die nodig zijn voor de aanmaak van collageen. Er bestaan ook supplementen met collageen die je hierbij kunnen helpen. Een onderzoek toonde aan dat het gebruik van collageen supplementen rimpels kan verminderen.

Collogeen komt in verschillende typen voor:

huid, botten, bindweefsel, pezen, ligamenten, fascie, bloedvaten, kraakbeentussenwervelschijven, ribben, neus, strottenhoofd, luchtpijp, luchtpijpvertakking huid, synovia, bloedvaten, snel groeiende weefsels zoals bij wondreparatie, epitheel weefsel: urinewegen, geslachtsorganen

Cosmetische applicatie;

Alle soorten collageen worden in cosmetische producten verwerkt.

De functie van collageen in cosmetica is om de huid een beschermende laag te geven.

Omdat het zo goed weefsel bindt en gemakkelijk te gebruiken is als opvulling van de huid, wordt collageen ook veel gebruikt in de plastische chirurgie.

Ook wordt collageen gebruikt in shampoo om het haar voller te laten lijken (collageen vormt een laag om het haar).